3 tips for å bli byens beste servitør!

Her kommer vi med en liten godbit til alle servitørene der ute. Nedenfor vil vi ta for oss tre tips som kan være åpenbare for mange, men som alltid er viktig å være klar over i serveringsbransjen. Det å jobbe så tett på mennesker i et hektisk arbeidsmiljø er ikke lett, og kan kreve mye fra servitørene. De gjør en flott jobb, og vi er heldige som får feire spesielle anledninger med jevnt over svært hyggelige servitører.

Det første tipset er…

Studér menyen!

Forberedelse is key! I alle yrker er det greit å kunne det du jobber med, og det å kunne ha en samtale om tilbehør til maten slår aldri feil. Les deg opp og finn mer inngående ut av hva dere serverer. Dette gjelder både drikkevarer, foretter, hovedretter og desserter. Jo mer forarbeid du gjør, jo bedre stilt vil du være når du blir stilt spørsmål om et måltid på menyen. En liten bonus er at du bygger selvtillit når du forbereder deg godt.

Det andre tipset er…

Vær hyggelig og imøtekommende!

En trivelig servitør som tar godt imot gjestene sine øker hele restaurantopplevelsen. Dette gjøres ved å alltid yte en god service, og svare selv ufine gjester på en hyggelig måte. Gjør servitøren en god jobb, så vil kunden anbefale stedet til både familie, venner og kjente.

Det tredje tipset er…

Effektiv og ryddig!

Enten restauranten huser fem eller femti gjester på en gitt kveld, er det hensiktsmessig å gjøre jobben på en effektiv måte. Ser du at en ny kunde kommer inn, gjør du deg klar og snakker med vedkommende i løpet av kort tid. Gjesten vil føle seg ivaretatt fra starten, og dette er med på å skape et godt førsteinntrykk. Straks gjestene forlater bordet, vasker man bordet og tar med seg tallerkener og glass inn på kjøkkenet.

Helt til slutt vil vi påpeke viktigheten av ikke å stresse. Kundene merker det, og selv om det kan virke selvmotsigende, vil du som servitør prestere dårligere. En annen ting vi ønsker å påpeke er at det å være effektiv, positiv og hjelpsom ikke tar mer tid, men vil være utelukkende positivt i alle aspekter. Du blir en racer på å snakke med mennesker, løse konflikter på stående fot og bygge positive relasjoner med masse mennesker. Lykke til!