3 tips til restauranter under Corona

3 tips til restauranteiere – Slik får du suksess under corona

Du som restauranteier har i dag en tøff jobb. Corona har gjort sitt inntog i Norge for fullt og nye restriksjoner kommer hele tiden fra myndighetene. For deg er det viktig å vite hva som trengs å gjøres for å få suksess under krisen. Det er nettopp det vi skal gå gjennom i dette blogginnlegget! Vi gir deg en guide med 3 gode tips du bør få med deg på veien!

Se gjerne videoen under istedenfor å lese:

Så, hvilke tips har vi til deg?

Dette er punktene vi skal gå gjennom:

Sosiale medier – Det uendelige hav

Det første du bør huske på som restauranteier i 2020 er å være på sosiale medier med restauranten din. Det logger inn over 2.000.000.000 mennesker her hver eneste dag. Det er plattformer som Facebook, Instagram, Twitter og Tripadvisor. Facebook er en fantastisk platform for å fronte tilbudene du har og kan hjelpe deg å nå flere mennesker gjennom målretting. Det betyr at du lager et sponset innlegg, og deler informasjon med mennesker som er på Facebook! Da har du muligheten til å nå de menneskene du tror vil besøke din restaurant og vil automatisk få flere gjester. Her er det viktig å legge ut regelmessig og ikke glemme å legge ut ofte! Ta gjerne gode, klare bilder av maten din som er pent tilberedt.

Plattformen Tripadvisor er også et nyttig verktøy som brukes av de fleste restauranter i dag. Legg til flotte bilder av restauranten utvendig og innvendig og front det restauranten din er god på! Tripadvisor er ofte det første stedet turister finner veien når de ønsker å vite hva slags restauranter som er i nærheten. Om du har en restaurant i en storby, burde du absolutt bruke Tripadvisor ofte og hold innholdet oppdatert!

Instagram er også et flott medium der du kan dele bilder og videoer av restauranten. Ta bilder av maten, ansatte og del det med følgerne dine! Det er ikke enkelt å få en stor følgerskare, men om du starter, skal du se at det blir flere og flere som liker og følger siden din. Legg ut korte historier med for eksempel GIF figurer som lager liv! Dette er effektivt og gjør gjestene interesserte i restauranten din.

Sist men ikke minst kommer Google. Google er verdens største søkemotor og her har du virkelig muligheten til å kapre restaurantgjestenes oppmerksomhet. Når de søker på “restaurant i mitt område” i søkefeltet på Google, ønsker du at det første resultatet skal være nettopp deg og din restaurant. Det kan du få til med en hjemmeside! Om du har ekstra lyst til å bli funnet på Google, kan du enkelt lage en annonse som ligger øverst på Google, over søkeresultatene!

Kontaktløs bestilling og betaling – den moderne måten å drive på

Har du noen gang satt deg på en restaurant, også kan du bestille gjennom en QR-kode som er festet på bordet? Fantastisk, ikkesant? Eller prøvde du kanskje en løsning som var litt vrien? Mobile bestillingsmetoder har tatt Norge med storm i 2020, og flere og flere restauranter bruker det. Grunnen er at kontaktløs bestilling og betaling reduserer risikoen for smitte! I tillegg øker det omsetningen, du kutter kostnader på ansatte og du gir en bedre kundeopplevelse. Tenk deg selv at du sitter på en restaurant og kelneren bruker 30 minutter for å gi deg en øl til. Da blir du neppe så fornøyd! Derfor er det mye bedre å ha en servitør i lomma som er der for deg hele tiden. Takeaway har også blitt et populært område for restauranter under krisen. Å legge inn online bestilling av takeaway på Facebook siden din og nettsiden din er ekstremt effektivt om du ønsker økt omsetning og nå nye gjester. Vi i Tidbit har slike løsninger som kan settes opp i ditt design og dine preferanser. Over 150 fornøyde kunder bruker i dag våre systemer og vi tar gjerne deg inn i varmen også!


Få kontaktløs bestilling

Få en solid og pen hjemmeside – nå flere

Mange ser ikke viktigheten av å ha en fint oppbygget nettside, da de fleste restauranteiere ønsker å fokusere på å lage god mat og oppnå en sunn drift. I tillegg vil man gjerne fokusere på å oppdatere menyen, opprettholde en sunn økonomi og kunne lønne medarbeideren sine. Få kabalen til å gå opp. Dette er helt naturlig, og de fleste ser seg gjerne noe blind på mulighetene rundt seg når man driver med sitt dag inn og dag ut.

En del restauranteiere tenker kanskje ikke over verdien av å dukke opp i Google når potensielle kunder søker etter et spisested. Eller at dette lille tiltaket kan bidra til at gjestene velger din restaurant fremfor konkurrenter. Vi er helt enige i at det ikke er det viktigste, da maten skal smake og service-nivået skal være på topp. Men vi mener at en fin nettside gir et godt inntrykk og kan være med på å avgjøre hvilken restaurant de velger. Helhetsinntrykket er viktig. Fra logo, nettside og profilering, til mat, service og opplevelsen forøvrig.

Forutenom det økte salgspotensialet og helhetsinntrykket av din restaurant, vil en nettside også være en fin kanal inn mot takeaway-løsninger. Det er viktig at gjestene vet at dere tilbyr takeaway, og dette kommer godt frem på nettsidene vi tilbyr. Du kan lese mer om Tidbit Takeaway her. Da kan du enkelt selge takeaway på nett gjennom din egen hjemmeside! Restaurant Raus i Sykkylven doblet omsetningen din under corona på grunn av takeaway systemet fra Tidbit. Les mer om de her.https://tidbitglobal.com/raus-doblet-omsetningen-med-tidbit/

En liten oppsummering

Husk at de små tingene betyr mye for dine gjester! Derfor er det til stor hjelp å legge ut innlegg på sosiale medier ofte, ha fine bilder på Tripadvisor, ligge øverst på Google og virke profesjonelle på alle fronter! Så, nå har du noen gode tips du kan følge for å oppnå suksess på din restaurant! Og ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker en hjemmeside eller kontaktløs bestilling / betaling!

Ha en strålende dag videre!

Kom i gang med Kontaktøs Mobil bestilling

Vi setter opp hele systemet til deg kostnadsfritt, du får alle ordre direkte til printeren din og øker omsetningen. Kom i gang med markedets beste løsning for mobil bestilling i dag!

Trykk for å komme i gang med markedetsbeste løsning for mobil bestilling og takeaway bestilling.

Er du klar? La oss gå i gang!

Kom i gang