Bli med på den nye epoken med forhåndsbestilling av takeaway

Angrip den moderne bestilingsmetoden!

COVID-19-pandemien har avslørt et viktig faktum: gitt den usikre fremtiden for serveringsbransjen og raske forandringer i brukervaner, er restauranter som lever av in-dine utsatt for svingninger i markedet. For å tilpasse seg i denne nye epoken, må du som restauranteier se til nye inntektsstrømmer ved å være fleksibel og bli mer lønnsom. Vi vet allerede at kontaktløs servering er en viktig faktor for å tilpasse seg denne nye tiden, og hos Tidbit er vi dedikert til å hjelpe deg som restauranteier med verktøyene du trenger for å få det til. Det er nettopp det som er grunnen til at vi lanserte mobil bestilling for restauranter, og det er derfor vi nå også kunngjør et system forhåndsbestilling av takeaway. Tidbit Takeaway gjør det mulig for restauranten din å tilby bestilling av takeaway online. Dette nye verktøyet gir deg en effektiv måte å informere kunder om tilbudet dere har som restaurant, og terskelen for å vokse og få mer synlighet på nett er lavere. Dette er en del av vår visjon om en lett administrert, kontaktløs opplevelse for gjestene dine⁠ – og dette er bare begynnelsen, med mye mer som kommer.

Serveringsbransjen er i endring

Kundeatferden utvikler og forandrer seg for hver dag som går. Markedet for levering og takeaway økte allerede før pandemien, og nå som pris- og sikkerhetsbevisste kunder tar i bruk online bestilling på de fleste av sine bestillinger, er det viktigere enn noensinne å ha et trygt og effektivtalternativ for å administrere online bestillinger. En studie fra USA har vist at restaurantgjester ønsker å gjøre flere bestillinger på nettet enn før pandemien, og det amerikanske markedet for online bestilling av takeaway forventes å ha envekst på 17% 2021 i forhold til året i 2020. De som legger vekt på takeout og levering som sin kjernevirksomhet i tillegg til in-dine spising, kan dra stor nytte av denne veksten i tiden fremover. Kontaktløse systemer forbedrer både kanalene for takeout og kontaktløs servering i en tid med sosial distansering. Ved å ha kontaktløse verktøy fra Tidbit, er du som restauranteier forberedt på å dekke gjestene dine sine behov om smittevern uansett hvilken retning bransjen måtte forandres.


Hjelper restauranter med å tilpasse seg med Tidbit Takeaway

Å sette opp et online bestillingssystem er imidlertid ikke alltid så enkelt som du skulle ønske om du skal gjøre alt selv. Restauranter må da passe på kostnadene ved å utvikle dette hos et byrå, lansere og administrere en ny takeaway-modell. Dette er jo tross alt en ny måte å få kontakt med kundene sine på. 

Det er her Tidbit kommer inn i bildet.
 

Tidbit Takeaway hjelper restauranter…

Like praktisk som levering og takeaway systemer er for kunder, kan i motsetning transaksjonsgebyrer fra tredjepartsplattformer utgjøre et stort problem for restauranter. Med Tidbit Takeaway kan restauranter administrere sitt eget online bestillingssystem uten noen skjulte transaksjonsgebyrer, forskjellige utstyr eller kostnader tilkommer for ekstra support. Det betyr at med Tidbit Takeaway kan du få en ekstra inntektskilde uten kompliserte kostnader som du kan styre selv! Men Tidbit Takeaway er ikke bare smart for lommeboken. Vi designet produktet til å være et effektivt system som sømløst integreres i eksisterende arbeidsrutiner på restauranten din. Online bestillinger sendes direkte til ditt eget dashbord fra Tidbit. Det betyr at restauranter kan administrere bestillinger, redigere innstillinger, ventetider, hentetider, mersalgsfunksjoner og mye mer. Og fordi systemet er sømløst integrert med Tidbit-dashbordet, kan du gjøre menyendringer rett fra tablet eller PC, slik at deres online meny alltid er oppdatert. Forhåndsbestilling av takeaway gjør det også enklere å tilby kontaktløs betaling fordi online betaling er integrert i Tidbit systemet. Det gjør at gjestene dine kan enkelt betale med noen få klikk når de bestiller. Tidbit har gode avtaler med betalingsselskaper som Vipps, Bambora og Nets så transaksjonsgebyrene er de laveste på markedet. Restauranten vil kunne tilby fleksible måter å betale på, og minimere den personlige kontakten for både in-dine spising, takeaway og levering. 

 

Så, med Tidbit Takeaway, får restauranten:

  • En alternativ inntektskanal med ingen tredjeparts gebyrer eller ekstra oppstartskostnader 

  • Et bestillingssystem som sømløst blir integrert med printere så bong blir skrevet ut automatisk på kjøkken/ bar

  • Verktøy for å redigere menyen digitalt 

  • Betalingsmuligheter som inkluderer kontaktløs betaling for mer fleksibilitet og trygghet

Og det betyr at det er enklere enn noen gang å starte på din nye reise mot nye muligheter og utfordringer.

… og det gir mening for kundene dine Det spiller ingen rolle hvor bra et system er for en restaurant hvis det ikke fungerer for kunden. Da vi bygde Tidbit Takeaway sørget vi for å utvikle systemet i samarbeid med restaurantene selv for best mulig resultat. Hvordan har vi i Tidbit passet på at brukervennligheten er best mulig? Det kreves ingen ekstra appnedlastinger, restauranter får en nettside som fungerer for kundene på PC/Mac, nettbrett og mobil. Det eneste kunden din trenger å gjøre er å besøke hjemmesiden din for å bestille, noe som reduserer terskelen for å bestille. De kan også bestille enkelt og greit fra Facebook siden din med en “bestill mat” knapp. Når gjestene dine bestiller, kan de velge å hente så snart som mulig eller forhåndsbestille til en bestemt hentetid frem i tid. Når bestillingen er klar, gjenstår det bare for gjesten å hente maten. Tidbit Takeaway gir også gjestene muligheten til å kommunisere med restauranten – de vil kunne legge til notater for å sikre at hver bestilling er så nøyaktig som mulig. Og når det er på tide å betale for ordren, er Tidbit Takeaway enkel – de kan velge mellom å betale med kort eller Vipps.

 

For å oppsummere, når en gjest ønsker å benytte seg av forhåndsbestilling på restauranten, får de:

  • Et enkelt-å-bruke system for PC/Mac, tablet eller mobil
  • Sanntid bestillingsoppdateringer og muligheten for å bestille mat i fremtiden 
  • Bestillinger som er mer nøyaktige og riktige 
  • Flere muligheter for hvordan de ønsker å betale, inkludert kontaktløs betaling
 

Som betyr at forhåndsbestilling med Tidbit Takeaway gir kundene dine bedre kundeservice, noe som gir mening!

 

Forbered deg på fremtiden innen restaurantbransjen med Tidbit

 

Hos Tidbit er vi opptatt av å gi små og mellomstore bedrifter det de trenger for å lykkes. For å realisere målene våre og hjelpe kundene våre med å realisere deres, lanserte vi nylig Tidbit for restauranter, og det er grunnen til at vi nå ønsker å vise deg Tidbit Takeaway. Restauranter kan ikke satse på en eneste inntektsstrøm lenger, så det er på tide å tilpasse seg. I Tidbit jobber vi alltid med å finne måter å få det til på en effektiv måte. Hvis du er interessert i å gi gjestene dine bedre opplevelser, og tilby forhåndsbestilling av takeaway, ta kontakt så tar vi en prat!