Hvorfor digitalisere restaurantbransjen?

Hvorfor skal vi egentlig digitalisere restaurantbransjen?

Det enkle svaret på det er: Folk blir mer reserverte, og ønsker frihet til å gjøre det de selv ønsker, når de selv ønsker det. Helst, rett fra sin egen telefon. Vi skal nå grave dypere i hvorfor nettopp digitalisering vil gi deg som restauranteier en stor fordel i dagens marked.

Dagens restaurantbransje er svært tradisjonell. I tillegg skal det mye til å differensiere seg fra de andre konseptene som yngler rundt i Norges land. Et godt konsept skal holde gode standarder, skille seg ut blant mengden og skape oppmerksomhet. For å få til dette, må eierne bruke utallige millioner på oppussing, markedsføring og en håndfull gode servitører. Dette er lite kostnadseffektivt. Når en restaurant begynner med digitale løsninger, vil automatisk driften bli mer effektiv, kostnader vil kuttes og mulighetene blir større for gjestene på restaurantene. Resultatet er et sterkere konsept og mer oppmerksomhet.

 

Asia og Amerika

Digitalisering har hjulpet et flertall av restauranter i Asia og Amerika. QR-baserte restauranter finnes det mange av i Asia og roboter er på vei inn i dagens mat-hverdag. Det er dessuten helt vanlig å bestille mat og drikke med en QR-kode. Det er ikke bare en restaurant på hjørnet som bruker denne løsningen. Hele promenaden bruker denne løsningen. Hvorfor? Fordi det er ekstremt kostnadseffektivt, og gir et rungende mersalg. QR-koder er på vei inn i Norges land og restauranter har begynt med bestilling rett fra telefon.

 

Fjerner ventetid og gir mersalg

Restauranter som gir gjestene muligheten til å bestille med telefonen sin via en QR-kode har ofte 30% høyere mersalg enn en tradisjonell restaurant. Dette er fordi barrieren for å kontakte servitør dessverre er alt for høy. Gjestene må få frihet til å bestille hva de vil, når de vil. Effekten av dette er mersalg. Ventetiden til gjestene blir også betraktelig mindre. Gjestene slipper nemlig å vente på servitøren, og kan konsentrere seg om å bestille mer mat og drikke fra din restaurant.

 

Servitører er hyggelig, men svært dyrt

For å avslutte dette blogginnlegget, må vi nevne servitørene. En viktig brikke i spillet. Målet med digitalisering er ikke å fjerne servitørenes utrykk på restauranten. Tvert i mot. Det er kombinasjonen som er nøkkelen! Hemmeligheten er å kunne tilby gjestene verktøy slik at de kan bestille raskere og mer effektivt. I tillegg gir servitøren et ekstra smil, som igjen gjør gjestene mer fornøyde. Om du som restauranteier klarer å kutte noen ekstra timer per servitør hver måned, vil også marginene bli svært mye bedre.

 

Konklusjon: Alt henger sammen i en rød tråd. Bruker du digitale verktøy i driften, vil du se forbedringer. Digitaliseringstoget kommer uansett, og du som restauranteier kan velge å hoppe på, eller bli forbikjørt.

 

Kontakt oss i Tidbit for å få en måned gratis test av vår QR-baserte bestillingsløsning for telefon.